persoonlijke financien
financieel vrij

Wat Kijk Jij Op Netflix Over Persoonlijke Financien?

Ik houd graag de laserfocus op mijn persoonlijke financiën. Wat ik lees, welke mensen ik volg op sociale media, podcastst die ik luister. You name it, ik consumeer het. Benieuwd wat ik lees? Hier een voorbeeldje.

Al jaren heb ik geen tv meer in huis. Kabel tv kijken is dus geen optie. Dit zorgt voor heel veel extra tijd die ik niet besteed aan tv kijken. Sowieso is zappen totdat je iets vind wat je aandacht langer dan 1,5 seconde vasthoud niet meer van deze tijd toch? Daarnaast krijg ik al die reclame niet mee. Scheelt heel veel hebberigheid.

En toch wil ook ik af en toe wel eens een serietje opzetten. Vooral als ik alleen thuis ben tijdens het avondeten. En zelfs dan kijk ik graag dingen die gaan over financiële vrijheid en geld.

Bij deze een rijtje aanraders van series en films die ik heb gezien (op m’n laptopschermpje dus) en waar ik waarde uit heb gehaald.

Hopelijk haal je er inspiratie uit!

Series en films over persoonlijke financiën

How to get rich

Leuke (en splinternieuwe) serie over mensen die beter willen worden met hun geld. Ramit volgt verschillende mensen. Opvallend is dat sommige mensen per maand verdienen wat anderen per jaar nog niet eens verdienen! De focus ligt op waar wordt JIJ gelukkig van. Los van wat anderen van je verwachten. Wel erg Amerikaans.

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Niet per se over geld maar wel over consumeren. Ik ben ook fan van de podcast van The Minimalists. Hoewel ik het zeker niet altijd met ze eens ben is de filosofie van ‘genoeg’ eentje waar ik volledig achter kan staan. Ook weer optimaliseer om te genieten van je leven, niet met het doel om zoveel mogelijk spullen te verzamelen.

The big short

Over de bankencrisis, het ontstaan en hoe een persoon ‘m zag aankomen en erg rijk werd. De mensen die de crisis hebben veroorzaakt zijn er gewoon mee weggekomen. Interessante film waar je veel van zult leren.

Wolf of wallstreet

Klassieker toch? Hier wordt marketing en geld verdienen wel in een heel kwaad daglicht gezet. Dit is wel de algemene kijk op wallstreet en de grote financiele jongens. Volgens mij ligt hier wel ongeveer de oorzaak dat veel mensen geld vies vinden en veel geld verdienen zien als onethisch.  Het onderliggende principe van hoe wallstreet werkt schijnt wel mooi door.

Squid game

Lugubere dramaserie. Voor deze heb je een sterke maag nodig. Vooral een serie gericht op entertainment. De les hier bestaat toch wel uit het feit dat geld niet per se gelukkig maakt. En als je het geld over lijken hebt verkregen, of op een hele foute manier, dan voelt het niet goed om er van te genieten.

Welke serie over geld of persoonlijke financiën raad jij aan?

Ben je benieuwd wa

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *