tuktuk
Beleggen,  Geld

Het geld van de #simplechallenge Investeren. Een ETF Kopen.

Nou ik was zelf echt super actief met de #simplechallenge. Not! De afgelopen week heb ik vooral veel ziek op bed gelegen tussen het werken door. Het idee was om naar de markt te gaan in plaats van de supermarkt, om zelf een peeling te doen in plaats van de schoonheidsspecialist en om een spelletjesavond te doen in plaats van naar het terras te gaan. Dat soort dingen dus. Meer inspiratie voor gratis dingen om te doen lees je hier. Ik laat natuurlijk wel zien hoe je van je bespaarde geld een ETF kan kopen.

Door verder weinig te doen behalve bankhangen en werken heb ik alsnog niet veel uitgegeven en ik ga het bespaarde geld op een beleggersrekening zetten. Daarvoor was het plan dat ik een nieuwe beleggersrekening zou openen. Echter heb ik wat onderzoek gedaan en vergelijkingen van verschillende brokers. Elke keer kom ik weer op DeGiro uit als goedkoopste broker. Daarom heb ik besloten om te laten zien hoe je een ETF koopt bij DeGiro. Dit is geen gesponsorde post, DeGiro is gewoon echt de goedkoopste. Ik neem je stap voor stap mee.

Wil je meer weten over beginnen met beleggen? Lees dan eerst stap 1 en stap 2.

Een account maken.

Ga naar de website van de broker waar je wilt beleggen. Maak een account aan. Dit kan je zelf, de websites nemen je altijd stap voor stap mee door het proces.

Geld overboeken.

geld inboeken degiro
Geld inboeken op mijn beleggersrekening

Nu log ik op DeGiro website. Rechts bovenin klik ik op geld in- &uitboeken. Er komt dit scherm in beeld. Ik kies 50 euro en dan krijg ik gewoon via iDeal hetzelfde scherm van de bank als wanneer ik bijvoorbeeld iets koop op een webshop of als ik eten bestel. Als ik klaar ben met betalen staat het geld in mijn vrije ruimte.

Kies welke ETF je wilt gaan kopen.

In het bericht over degiro kernselectie ga ik een aantal opties bij langs. Ik kies voor de VWCE (Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc, ISIN: IE00BK5BQT80) uit de kernselectie. Eens per kalendermaand kan je inleggen op ETF’s uit de kernselectie zonder transactiekosten. Het voordeel ten opzichte van de VWRL (Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis, ISIN: IE00B3RBWM25) welke ik eerder altijd kocht, is dat bij de VWCE het dividend wat de onderliggende bedrijven uitkeren meteen wordt herbelegd. Bij VWRL moet je dat zelf doen.

Op het moment van schrijven staat de koers van VWCE op iets meer dan 90 euro. In mijn vrije ruimte staat nog 47 euro. Dat komt omdat je per hele ETF koopt, dus als ik bijvoorbeeld 100 euro overmaak naar mijn beleggersrekening en een ETF kost 90 euro, dan blijft er 10 over in de vrije ruimte. Onlangs is daar dividend van een aandeel bijgekomen. Daarom stort ik nu 50 euro bij. Dan kan ik mooi een hele ETF kopen van VWCE.

ETF kopen

VWCE kopen
VWCE kopen.

Nu zoek ik VWCE en kies waar bij staat XET. Dit is de Xtera beurs. Hier valt deze ETF in de kernselectie en via de andere beurs (Milaan) niet.

Bij de limiet vul ik 90,35 in (huidige biedkoers) en bij aantal 1. Het bedrag wordt automatisch ingevuld. Ik controleer de order en klik op bevestigen. Nu is de order geplaatst en als iemand de ETF aanbied tegen deze prijs gaat de koop door.

Zo simpel is het. Nu heb ik belegd in een ETF met maar liefst 3550 verschillende bedrijven. Over gespreid beleggen gesproken!

Hoeveel heb jij deze week (of maand) bespaard? Waar heb jij je bespaarde geld in gestopt? Laat het me weten! Vind ik leuk!

Tot de volgende keer!

Elske

Eén reactie

  • P. De Vries

    Wat een prachtige blog is simple with money. Heel leuk om te lezen. Deze week hebben we een nieuwe auto gekocht. Dus in plaats van sparen hebben we juist opgenomen van de spaarrekening. Nu proberen we de komende maanden wel te kunnen sparen met als doel een opknap beurt voor de tuin met het vervangen van de erf afscheiding. Ik denk nog even over beleggen na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *