Vrijmarkt
Geld

Tips Om Zoveel Mogelijk Te Verdienen Op De Vrijmarkt

Heb je de hele zolder, garage en alle kinderkamers al afgespeurd? En ben je helemaal klaar voor de vrijmarkt? Deze tips helpen je het onderste uit de kan te halen.

Bedenk je doel vooraf. Is je doel om van je oude spullen af te komen? Prijs dan heel laag zodat je met lege handen terug naar huis gaat. Wil je serieus geld verdienen? Verkoop dan items in betere staat tegen een hogere prijs.

Betaalmethodes

De belangrijkste en misschien meest onderscheidende manier om veel te verkopen is om verschillende betaalmethodes aan te bieden.

 • Neem veel wisselgeld mee zodat iedereen contant kan betalen en wisselgeld terug krijgt.
 • Gebruik een QR-code generator. Bijna iedereen heeft een mobiel betalen-app op z’n telefoon. Maak van tevoren al van verschillende prijzen een QR code die mensen kunnen scannen. Dit kan je doen met Tikkie of met een betaalverzoek van je eigen bank. Print de QR-codes eventueel zelfs uit. Klik op deze link voor een voorbeeld betaalverzoek die je via Whatsapp kan sturen.
vrijmarkt
Vrijmarkt betaalmethode
 • Verwacht je echt veel te verkopen? Maak gebruik van een mobiele pinautomaat. Dan kan iedereen contactloos met pas, telefoon of horloge bij je afrekenen. Nu nog regelen is misschien wel kort dag. De sumup (gebruiken ze ook veel op de markt) kost maar 30 euro en kan je gewoon aan je telefoon koppelen. Je betaalt wel 1,9% transactiekosten aan sumup.

Op deze drie manieren heb je alle gangbare manieren van betalen getackeld.

Andere dingen om op te letten tijdens de vrijmarkt

 • Verkoop dingen die nog waarde hebben. Niemand gaat je rijk maken als je dingen verkoopt die de kringloop nog niet aanneemt.
 • Houd je prijzen redelijk en misschien zelfs dynamisch. In de ochtend wat duurder en wat niet verkoopt kan in de uitverkoop de laatste uurtjes bijvoorbeeld.
 • Maak een grabbelton als je klein speelgoed verkoopt. Gegarandeerd prijs!
 • Gebruik sociale media om je kraam te promoten en laat weten wat je verkoopt. Gebruik hashtags zoals #(je locatie) #koningsdag, #vrijmarkt en #tekoop om meer zichtbaarheid te krijgen. Laat ook vrienden en familie weten waar je te vinden bent.
 • Controleer de regeltjes op de vrijmarkt waar je staat. De ‘grote’ vrijmarkt in Groningen accepteert bijvoorbeeld geen levensmiddelen. Je zelfgebakken wafels kan je dus wel thuislaten. Ook mag je alleen tweedehands spullen verkopen.
 • Probeer je te onderscheiden van de andere verkopers op de vrijmarkt door bijvoorbeeld unieke, zelfgemaakte producten aan te bieden of door een specifiek thema aan te houden in je kraam.

Tips van volgers op m’n vraagsticker:

 • Gebruik een mooi kleed of een tafel of je spullen op te zetten.
 • Makkelijke bedragen en bundels verkopen. Mooi inpakken of een strikje erom doen.
 • Warme wafels verkopen (mag dus niet overal).
 • Zelf verkopen en niet rondlopen om nieuwe spullen te kopen.

Mijn eigen allerbeste tip?

Breng je oude spullen naar de kringloop en ga lekker naar de muziek toe. Neem eventueel je eigen drinken (en snackjes) mee en geniet van het sfeertje.

Breng je ook niet ‘per ongeluk’ weer meer troep mee naar huis dan je naar de vrijmarkt toe hebt gesleept.

En lees dit artikel ook eens.

Veel plezier!

Liefs,

Elske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *