alles is uitvogelbaar
Money mindset

Denk jij ook dat alles uitvogelbaar is?

Alles is uitvogelbaar. Ik lees dit boek van Marie Forleo en begin helemaal te bruisen van binnen!

Bij Marie is het glas altijd halfvol! Niks in het leven is zo ingewikkeld dat het niet uitvogelbaar is. Zeker niet in ons internet tijdperk. Doe er je voordeel mee!

Zo was er iemand die droomde van naar de maan reizen. Dit was absoluut ondenkbaar totdat Armstrong een stap zette en op de maan stond. Het onmogelijke was mogelijk (I know, cliché voorbeeld…).

Als je wilt uitvogelen hoe je je dromen kunt verwezenlijken, lukt dat alleen als je weet wat je droom is. Bij een gebrek aan richting kan je leven stuurloos voelen en voel je je verdwaald. Zodra je voor jezelf heel duidelijk hebt wat je doel is, heb je een richting. Dat je dan nog niet alle stappen hebt uitgevonden is slechts bijzaak. De stappen zijn namelijk uitvogelbaar.

Voel je het bruisen?! Ik dus wel! Toen ik bijvoorbeeld als doel had gesteld dat ik mensen (en mezelf) wil inspireren om financieel vrij te worden, kon ik daarna de stappen uitvogelen.

Een website maken, een Instagram account maken, iedere week een blog schrijven etc.

Wist ik veel hoe ik een website moest maken. Geen idee! Maar het internet weet alles en na een paar dagen sleutelen was de eerste versie online.

Ik heb uitgevogeld hoe ik met een dikkerd op schoot een boek kan lezen!

Om meer over het onderwerp van financiële vrijheid te leren ben ik de opleiding tot budgetcoach gaan volgen. Daar leer ik niet alleen van alles over hoe je je financiën goed regelt maar ook over de coaching daarbij.

Daarnaast lees ik ook regelmatig. Zo verdiep ik me in onderwerpen die hierbij aansluiten zoals een eigen onderneming starten, financiën, crypto, persoonlijke ontwikkeling, hoe je pakkende teksten kan schrijven, het vergroten van bereik op deze website en de bijbehorende Instagrampagina en ga zo maar door.  Alles is uitvogelbaar.

De droom is mensen (en mezelf) financieel vrij maken en de acties die er voor nodig zijn vogel ik onderweg wel uit. Zolang je droom helder is, zijn de acties uitvogelbaar.

Hierbij moet ik volgens de schrijfster Forleo vooral vooruitgang boeken en niet alles prefect willen doen. Niemand is perfect bij de eerste keer proberen. Gewoon beginnen, iets de wereld in helpen en weer doorgaan. Als iets niet goed is, dan was het een leerproces en ben je er weer slimmer en beter door geworden.

Het is normaal dat het een tijdje duurt voordat je dromen uitkomen. Dromen blijven dromen als je geen actie onderneemt. Maar zelfs als je wel actie onderneemt kan het best een poos duren voordat je dromen uitkomen. Voor grote dromen moet je hard werken! En beetje bij beetje wordt je harde werken een hele boel.

Dus als je je richtingloos voelt of je weet niet zo goed wat je moet doen met je leven, zorg er dan voor dat je een doel formuleert. Want als je eenmaal een doel hebt, dan vogel je de rest van de stappen wel uit. En begin er dan gewoon aan!

En maak je doel GROOTS! Als een ENORM groot doel halen je niet lukt, dan is jou mislukking beter dan het winnen van iemand met een klein doeltje.

Ik ben er zeker van dat het uitvogelbaar is, wat je ook doel is.

Laat in een reactie je doel weten en doe dit om twee redenen.

  1. Ik ben er nieuwsgierig naar.
  2. Schrijf het op omdat je opgeschreven doelen 42% MEER kans van slagen hebben!!

Tot de volgende keer!

Elske

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *