Jack met de nieuwe camera
Money mindset

Een Terugblik Op Augustus. Wat Ik Deed, Las En Uitgaf.

Elke maand schrijf ik een bericht over de maand er voor. Dit keer dus augustus! Daarin blik ik terug op mijn persoonlijke financiën die ik elke maand bijhoud, ik kijk vooruit naar wat komende maand gaat brengen. Ook deel ik de boeken die ik heb gelezen en wat ik heb gedaan in de afgelopen maand.

Wat er uit sprong deze maand was aan het einde van augustus een prachtige trouwerij van mijn liefste vriendin en haar man! Echt een heerlijk feest!

trouwerij in augustus
Ooh Aah!

Wat heb ik allemaal nog meer uitgespookt in augustus?

Zoals ik in de terugblik op juli al schreef, mijn wasmachine legde het loodje. Helaas niet meer te repareren. Dus ik heb mijn noodpotje leeg getrokken voor een nieuwe. Met cashback van www.cashbackxl.nl kreeg ik nog wel 40 euro terug.

Ook kocht ik, zoals op de planning stond, een camera. Daar heb ik meteen lekker veel selfies mee gemaakt. Misschien heb je wel wat voorbij zien komen op instagram of facebook.

Hopelijk kan ik er op vakantie ook mee uit de voeten om mooie kiekjes te maken. Ook hier kreeg ik caschback van cashbackxl terug. 16 euro.

Begin augustus heb ik lekker een dagje geshopt, en reken maar dat ik meer uit heb gegeven dan de bedoeling was. Ha oeps! Die oranje jumpsuit die ik op de trouwerij aan had was wel een van de gescoorde items dus ik mag niet klagen!

Boeken

In augustus heb ik maar liefst vijf boeken geluisterd en een boek bijna uit gelezen. Die komt bij het september lijstje op.

augustus

Ga Hosselen

Heerlijk! Ze laat zien wat ik voor ogen heb. Een baantje hier, airbnb daar, een keertje de auto verhuren. Ondernemend leven en als het even tegenzit, ga niet bij de pakken neerzitten maar begin gewoon opnieuw! Wat er voor mij echt uit sprong was wel: Als iets is mislukt, zie het niet als mislukking maar een kans om op nieuw te beginnen. Qua carrière ben ik ook opnieuw begonnen (al meerdere keren). Dat was heel heftig! Maar wat Jeanine zegt klopt. Ik heb de kans gekregen om opnieuw te beginnen. En dat kan ik nog zo vaak herhalen als voor mij goed is. Fijn boek dus!

geld verdienen in augustus

Geld verdienen met jezelf

Een boek van Tony de Bree over hoe je geld kan verdienen met jezelf. Een boektitel hoeft niet zo moeilijk te zijn. Hij beschrijft een stappenplan om van loondienst naar je eigen bedrijf kan gaan. Zulke boeken lezen en luisteren zijn zo motiverend. Hier zit een hele website omheen.

In tien stappen succesvol beleggen.

geluisterd in augustus

Harm van Wijk legt uit hoe je in tien stappen succesvol kan beleggen. Wat er voor mij uitsprong is dat je de hardste stijgers kan volgen. Je haalt dan misschien niet honderden of duizenden procenten rendement doordat je toevallig de groeier kiest maar de hardste stijgers volgen verslaat wel vrijwel altijd ETF beleggen. Dus zelfs als je ze koopt nadat ze de eerste flinke groei al hebben doorgemaakt. De stijgers zitten namelijk in de ETF’s maar de dalers ook. En ook kan je na-apen wat de ‘grote jongens’ zoals grote vermogensbeheerders en pensioenfondsen doen. In deze techniek ga ik me zeker verder verdiepen.

The ideas of Tom Peters about Entrepeneurship.

gelezen in augustus

Ben Tiggelaar. Dit is een audiobook voor succesvol manager zijn. Hoe je een groot bedrijf met veel werknemers efficiënt kan laten werken. Hoe houd je je personeel gemotiveerd en belangrijker, hoe houd je talent binnenboord. Geef talent de vrijheid om zich te ontplooien.

Ondernemen is een ABC’tje

ook augustus

Je veilige haven is A. De gouden kooi, de baan waar je vast zit. Daar waar je weg wil maar waar je comfortabel bent. B is je uitstap naar wat nieuws. Dat kan tijdelijk, maar je gaat op onderzoek uit. Dit is geen vastomlijnd doel op zich. Het is inspiratie op doen. Je komt dan bij C. Je nieuwe doelen voor een nieuwe business. Zelf is de schrijver van dit boek, Michiel Muller, een ondernemer in hart en nieren. Zo richtte hij tankstation Tango op, die als eerste in Nederland geen shop had maar betalen aan de pomp. Ook is hij de bedenker van Route mobiel, die het opneemt tegen de wegenwacht van de ANWB. Hij weet dus waar hij over praat als het gaat om nieuwe business ideeën.

Persoonlijke financiën

Onderstaande schema was hoe mijn financiële planning voor de maand eruit zag.

Hypotheek595Zoals elke maand.
Gas/elektra65Dit keer geen water erbij.
Telefoon/spotify/netflix/internet23Geen internet, die is eind juli dus al betaald. Ook geen tv abonnement. Ik heb netflix nog niet uitgekeken
Boodschappen200Blijf ik ruim houden. Goed, gezond eten is belangrijk.
Auto300Vooral woon-werk, hier en daar een uitstapje
Horeca100Duimen op goed terrasjesweer!
Overige1200Ik ben van plan een camera te kopen, en er komt een wasmachine reparatie aan. Voor de rest moet ik even rustig aan doen dus om dat te compenseren.
Totaal2483

Dit is hoe het er werkelijk aan toe ging. De vaste lasten zoals hypotheek, water/gas/elektra, telefoon, internet etc. doe ik er niet meer bij. Dit is allemaal elke keer hetzelfde. Zo rond de 735 euro.

Vaste lasten735 
Boodschappen161Binnen budget
Auto344Keertje extra getankt.
Horeca17Ha, lekker terrasjeweer in augustus… Welkom in Nederland.
Overige1175Nieuwe camera van 680 euro en kleding en nog wat dingetjes. Niks echt essentieel. Ben ik hypocriet als ik een blog schrijf over geld en vervolgens niet binnen budget blijf?
Wasmachine1000Uit de spaarbuffer
Totaal3432Uuuuuuh

Ja, deze maand is er dus zeker niks overgebleven. Let’s keep it at that…

Vooruitblik

In september ga ik op vakantie. Ik schreef al tips over hoe je goedkoper kan reizen. Er komt nog een post aan over hoe je tijdens je vakantie minder uit kunt geven. Ik houd mezelf aan veel van deze tips. Op vakantie kijk ik niet heel strak naar m’n budget. Ik leef lekker. Wel eten we bijvoorbeeld het ontbijt thuis en de lunch lekker uit het broodtrommeltje. Dan is het avondeten nog een mix van (achteraf gelegen) restaurantjes en zelf koken als we in een appartementje zitten. Ook kan ik net zo genieten van een wandeling als van een jeepsafari. Je snapt het wel.

Er is in mijn spaarbuffer een potje voor vakantie. Mogelijk heb ik deze nodig. Mogelijk lukt het gewoon van wat er over is van mijn salaris na de vaste lasten. We’ll see…

Er blijft geen sla voor me over 🙁

Moestuin

Oh, deze foto somt het wel ongeveer op…. Ik ben echt niet happy met deze zomer. Qua oogst wel redelijk wat tomaatjes, een paar aardappels en knoflook en een komkommertje. That’s it! En er worden klimrekjes uit de tuin gejat en ik krijg er hondenkeutels voor terug. Citylife! Maar ik geef niet op en blijf vrolijk door zaaien en slakken vangen!

Hoe was jou vakantie?

Tot de volgende keer!

Elske

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *