Money mindset

Februari 2021.

Lief dagboek,

In de Lief Dagboek serie blik ik terug op de afgelopen maand. Wat deed ik, wat gaf ik uit, wat las ik enzovoorts.

Zoals we allemaal weten was februari een rare maand qua weer. Eerst lag er een flink pak sneeuw, een week laten stonden we massaal op het ijs. Weer een week later was het bijna zomers warm en had ik mijn zomerjas al weer aan. Ik heb heerlijk door de sneeuw gewandeld, geschaatst en in het zonnetje gewandeld. Alles was gratis, op de benzine na om naar het schaatsmeer te rijden.

Op 14 februari was het Valentijn. Er was niet echt iets te doen, je weet wel… We hebben er een romantische thuis date van gemaakt. Eerst hebben we ons helemaal netjes aangekleed alsof we luxe uit eten zouden gaan. Toen hebben we de hele tafel gedekt, inclusief kaarsjes en lekkere drankjes. We hebben eten afgehaald van ons favoriete restaurant waar we anders naar toe waren gegaan. Met een fijn muziekje op de achtergrond was het een echt date. Zeker niet gratis maar de uitgave meer dan waard.

Boeken                       

Ook heb ik gelezen. Eerst ‘Alles is F*cked, een boek over hoop’ van Mark Manson. Zijn andere boek had ik zo uit. Dit was echt een stuk moeilijker om door te komen. De bibliotheek vroeg of ik het boek terug wilde brengen toen ik halverwege was. Later ga ik het verder lezen, als ik het weer terug geleend heb.

Daarna las ik ‘Gratis geld voor iedereen, hoe utopische ideeën de wereld veranderen’ van Rutger Bregman. Daar heb ik een aparte blogpost over geschreven. Link. Het boek staat vol utopische ideeën over hoe de wereld beter zou kunnen functioneren. Iedereen gratis geld geven zonder er iets voor terug te verwachten is de grootste pijler. Het zou nog geld opleveren ook!

Tijdens het tuinieren luisterde ik naar ‘De stof in haar handen.’ Van Bianca Pitzorno. De Nederlandse vertaling van Il sogno della machina da cucire. Het is een historische fictie over een jonge vrouw die strijd voor haar eigen onafhankelijkheid in een door rijken en mannen gedomineerde wereld. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Uitgaven

Mijn uitgaven waren keurig deze maand. Alleen een flinke tandartsrekening gooide roet in het eten. Ik ben drie keer naar de bouwmarkt geweest maar het bleef in totaal onder de 200 euro. We weten allemaal hoe snel je uitgaven daar gaan.

Ik heb een wormenhotel gekocht! Blij als een kind ben ik er mee. De wormen had ik al, ik hield ze in een stapel emmers met geboorde gaten er in. Het voeren was onhandig en er was eigenlijk te weinig ruimte. Meer emmers er op en de toren zou instabiel worden. Nu niet meer! Er zit een mooie plantendeksel op waar hopelijk de bloemzaden die ik heb gezaaid snel opkomen. Had ik al gezegd dat ik tuinieren leuk vind? Dit is wel next level geloof ik haha.

Tuin

Door mijn liefde voor tuinieren wil ik bij deze een nieuwe categorie aan de lief dagboek serie toevoegen. Wat gebeurt er in de tuin? In zowel de voortuin als de achtertuin groei ik groente en fruit. In de winter is er niet zoveel te doen maar een aantal groentes hebben de koude overleefd. De palmkool staat nog trots overeind en de snijbiet en veldsla zijn ook nog prima te eten. De aardbeien beginnen nieuwe bladeren te vormen en ook de knoflook lijkt het prima te doen. De rest van de tuin is nog in winterslaap.

Wat heb jij allemaal gedaan afgelopen maand?

Tot de volgende keer!

Elske

Ik ben geen financieel adviseur, en dus ook niet jou financieel adviseur. Ik ben geen financiële professional. Dit blog is voor amusementsdoeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *