Financiële vrijheid
Money mindset

Financiële vrijheid is mijn grootste passie!

Ik ben ook gepassioneerd over FINANCIËLE VRIJHEID. Want financiële vrijheid heeft mij al meerdere keren gered.

Nooit meer vastzitten in een baan.

Ik heb vastgezeten in een verschrikkelijke k*tbaan. Een interessante baan, maar het werk en de mensen pasten totaal niet bij mij en mijn persoonlijkheid. Op de fiets naar het werk met lood in de schoenen. Tijdens de lunchpauze mezelf opsluiten op het toilet. Na het werk met een brok in m’n keel het gebouw uit. Tranen op de fiets weer terug. Dag in, dag uit. Week in, week uit. Maand in, maand uit.

Dat gevoel wil ik NOOIT MEER!

Nooit meer vastzitten in een relatie.

Een paar jaar daarvoor heb ik vastgezeten in een relatie die niet voor mij bedoeld was. Ik heb me nooit eenzamer gevoeld als toen, naast zijn zijde. Terwijl we ogenschijnlijk alles hadden en een heel leuk stel leken.

Geld, de redder.

Financiële vrijheid
Zo, maar dan met euro’s!

In beide situaties heeft geld mij gered. Ik was financieel vrij genoeg om uit de situatie te stappen. Om te zeggen ik stop. Ik ga weg en ik kom niet meer terug. (Wil je dat ook? Lees deze pagina!)

Beide keren waren ontzettend duur in geld. Een piepklein halfstudiootje (gedeelde badkamer, bah) huren in de particuliere sector was financieel gezien een stuk duurder dan samenwonen in een gekocht appartement. Zeker gezien ik ook nog eens geen inboedel had.

Ongeveer zo maar dan iets kleiner en ook nog een keuken in dezelfde ruimte.

Van een baan met goed salaris naar receptioniste en schoonmaakster op een camping was ook nogal een klap. Financieel gezien dan.

Beide keren was dit op alle andere vlakken ZO’N grote OPLUCHTING! Uit een situatie waar ik compleet vastliep en me niet meer mezelf voelde naar een situatie die financieel alles behalve ideaal was maar waar ik me zo ontzettend veel gelukkiger bij voelde.

En het fijne was. Ik kon ontsnappen dankzij MIJ.

Ik had in goede tijden de voorbereidingen getroffen om op eigen benen te kunnen staan. En daar ben ik mezelf achteraf enorm dankbaar voor. Achteraf had ik eerder uit die situaties gekund en gemoeten. Het leven is een grote les toch?

Nu heb ik een hele lieve vriend, een mooi huis en een leuke baan. En daar ben ik MEGA dankbaar voor! Tegelijkertijd besef ik dat dit misschien niet voor altijd is. Van mij relatie ben ik rotsvast overtuigd. Een fijn huis om in te wonen komt ook wel goed. Vooral op het gebied van carrière heb ik het gevoel niet zoveel invloed te hebben op hoe de dingen eraan toe gaan. Nu is het leuk, maar was als er een reorganisatie is? Of een nieuwe manager? Ander beleid? Kan maar zo veranderen. En dan? Dan heb ik de KEUZE om te blijven of te gaan.

Want als er 1 ding is wat ik mezelf heb beloofd: Zover als ik het heb laten komen doe ik NOOIT MEER. Ik ben nooit meer eenzaam naast mijn partner. Ik ga nooit meer huilend op het toilet mijn lunchpauze besteden. NOOIT MEER.

Ik kan en zal altijd kiezen voor mijn geluk boven geld.

Geld is leuk. En als je me een tijdje volgt kan je denken dat ik erg gefocust ben op geld. Niets is minder waar. Ik ben gefocust op vrijheid. En dus op financiële vrijheid. En dat betekent dat ik nu, nu alles echt super voor de wind gaat weer voorbereidingen tref. Voor het geval dat het een keer weer k*t gaat. En gewoon, voor nog meer vrijheid dan ik nu al heb.

En dit maakt niet alleen mij beter. Dit is goed voor iedereen om me heen. Ik kan ontspannen mijn werk doen. Doordat ik het gevoel heb dat ik keuze heb, sta ik sterker in mijn schoenen. Ben ik beter bestand tegen stress en dus ook minder vaak ziek. Ben ik minder gevoelig voor hoge werkdruk. Ik hoef niet bang te zijn dat ‘de baas’ me niet goed genoeg vind. Want ik red me ook wel zonder mijn baan.

Doordat ik niet afhankelijk ben van mijn vriend kan ik voor mezelf opkomen en mijn grenzen aangeven mocht dat een keer nodig zijn. Want ik ben niet bang dat hij bij me weg gaat en dat ik dan hulpeloos achterblijf. We zijn bij elkaar omdat we ervoor kiezen om samen te zijn. Niet omdat een van ons afhankelijk is en de ander zich verantwoordelijk voelt. En dat is magisch.

DIT is waarom financiële vrijheid mijn passie is.

Wat is jouw reden om financieel vrij te worden?

Liefs,

Elske

Wil je eens sparren over jouw situatie? Vul het onderstaande formulier in. Dan bellen of appen we.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *