Financiele vrijheid
Geld,  Money mindset

Waarom wil ik financiële vrijheid bereiken?

De reden dat ik ben begonnen met deze website en het bijbehorende instagram-kanaal is om de weg naar financiële vrijheid te zoeken en te delen. Financiële vrijheid is iets wat iedereen wil! Ook is het voor iedereen iets anders. Maar wat is financiële vrijheid voor jou? En wat betekent het voor mij?

Financiële vrijheid komt in meerdere gradaties.

De eerste stap naar financiële vrijheid

Voor mij ziet het er als volgt uit. De eerste stap van financiële vrijheid is niet van m’n ouders, partner of de overheid afhankelijk te zijn. Dit vind ik heel belangrijk. Zo heb ik eigen zeggenschap over hoe ik mijn geld uitgeef en spaar. Mijn geld, mijn beslissing!

Red jezelf!

Daarna is financiële vrijheid voor mij de vrijheid om uit een situatie te stappen als die niet goed is voor mij. Zo ben ik meerdere keren uit een voor mij heel schadelijke omgeving gestapt. Ik wist: ik heb voor een paar maanden genoeg geld, ook als ik niet meteen op m’n pootjes terecht kom.

Dit wordt in het Engels ook wel FuckYouMoney genoemd. FuckYouMoney is een zak geld die je bij elkaar spaart en wat je kunt gebruiken om uit een ongelukkige situatie te stappen. Of dat nu een baan of een relatie of heel iets anders is. Dan steek je je middelvinger in de lucht en vertrek je. Klinkt hard maar is heel krachtig! Alleen al het idee dat dit tot de mogelijkheden behoort is goud waard.

Nooit meer de wekker zetten

financiële vrijheid
Ik denk altijd aan zulke plaatjes als ik het heb over vrijheid!
financiële vrijheid
Maar in m’n hoofd is vrijheid ook om veel tijd in de tuin door te brengen.

De uiteindelijke stap is voor mij om zoveel geld te hebben dat ik met pensioen kan. Mijn ideale vorm van financiële vrijheid ligt in niet de wekker hoeven zetten. Klinkt simpel. Is simpel. Ik ben een avondmens en houd er van om ’s morgens als ik wakker wordt nog een uurtje te blijven liggen. Het liefste lees ik in de ochtend in bed nog een boek. Dat lukt dus niet op dagen dat ik moet werken.

Het is niet zo dat ik niks meer doe en alleen maar op bed lig als ik financiële vrijheid heb bereikt. In tegendeel! Ik ben een enorm bezig bijtje. Dan kan ik werken op mijn eigen manier, eigen tempo en volgens mijn normen en waarden vind ik ook belangrijk. Ik zie al voor me dat ik veel in huis en in een hele grote tuin bezig ben. En dan de dag zo indelen en pauze nemen zoals ik wil. Vakantie nemen wanneer dat mij uitkomt en zo vaak en lang als ik maar wil.

Wat is financiële vrijheid voor jou?

Vandaag wil ik je laten nadenken over wat voor jou nu financiële vrijheid is. Wanneer ben je financieel vrij? Rijd je in een dure bak en ga je alleen nog maar all-inclusive cruise vakanties doen? Of ben je tevreden als je parttime kan werken zodat je tijd met je gezin kan doorbrengen?

Hoe concreter je voor jezelf maakt waar je over droomt, des te gemakkelijker is het om je dromen te halen! Als we dan toch mogen dromen…

Tot de volgende keer!

Elske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *