geld
Geld,  Money mindset

Geld. Ben jij er de baas over?

Simple with Money is voor financiële vrijheid en niet voor besparen om maar te besparen. Niet vijf supermarkten afspeuren om de beste deals en geen theezakjes hergebruiken. Oke dat laatste kan wel, maar niet met het idee om geld te besparen.

Hier kijken we naar wat jou gelukkig maakt. Daar mag je lekker veel geld aan uitgeven. Voor mij is dat bijvoorbeeld de vakantie. Ik geef er meer aan uit dan de gemiddelde Nederlander terwijl ik minder verdien dan de gemiddelde Nederlander. Dat komt omdat ik op andere zaken die de gemiddelde mens veel geld kosten, radicaal bespaar (en omdat ik investeer en passieve inkomsten heb).

Dat geld moet natuurlijk wel ergens vandaan komen.

Kijk eens naar de top drie dingen waar jij je geld aan uitgeeft. Voor de meeste mensen zijn dat drie uit de volgende categorieën:

– onderdak, water en energie

– eten en drinken (en tabak en alcohol)

– vervoer

– horeca/recreatie/vakantie

– Kinderen en kinderopvang

Aan welke van deze dingen zou je radicaal minder kunnen uitgeven?

Woon je in een groter huis dan je financieel  en qua onderhoud aankan? Rijd je een duurdere auto dan je portemonnee fijn vindt? Ga je vaak uit eten of eten bestellen terwijl je zelf ook heerlijk kan koken? Als dit dingen zijn waar je gelukkig van word, blijf er dan vooraf af hè. Het gaat om de dingen die je niet dienen. Die je in de weg zitten. Daar waarvan je onderbuik wel weet dat het eigenlijk niet klopt.

Zijn er nog andere kostenposten die voor jouw leven eigenlijk onzin zijn maar waar je wel bizar veel geld aan uitgeeft?

Dat kan je dus gewoon veranderen. Je kan besluiten het anders te doen. Om uit te geven en te sparen op een manier die bij jou past.

Ben je aan het raden en weet je eigenlijk niet waar je geld naartoe gaat?

Misschien ben jij wel team: ‘Het geld vliegt eruit en ik weet niet waar het naartoe gaat’.

Vul de inkomsten/uitgaventabel eens in over de afgelopen drie maanden. Dan heb je een helder beeld waar je geld naartoe gaat. De eerste keer is dit confronterend. I know…

Ben jij tevreden met waar je geld naartoe gaat? Of zou je liever zien dat het anders is? Wat ga je vandaag nog doen om daar verandering in te brengen?

Wees de baas over je geld. Dan is geld niet de baas over jou.

Succes!

Liefs,

Elske

Wil je er eens over sparren?

Neem contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *