gun het jezelf!
Geld,  Money mindset

Gun het jezelf! Je bent WEL goed met geld!

Besluit nu, bij deze, dat je vanaf nu goed met geld bent. Overtuig jezelf er van. Vertel het aan jezelf. Gun het jezelf. Je bent het waard! Pas de woorden die je gebruikt aan. Zeg niet: ik ben slecht met geld. Zeg: ik ben goed met geld. Zeg het luidop. Herhaal het. Schreeuw het. Voel het tot in het puntje van je grote teen.

Je weet het wel

Want je weet het als je een onverstandige financiële beslissing maakt. Dat je iets koopt of doet, wat eigenlijk niet zo handig is, waardoor je in de knoei komt of je doel niet behaalt. En als je het op het moment zelf niet doorhebt, dan kom je er achteraf wel achter. Dus je bent niet slecht met geld. Je hebt gewoon de verkeerde beslissing genomen. Maak met jezelf de afspraak om daar een les uit te trekken en om voortaan de goede keuze te maken. Net zoals je wel weet dat die hele zak chips plus bak ijs niet een goed idee waren. Je kan nu besluiten dat je dat niet meer doet omdat je jezelf een gezond lichaam gunt.

Selfcare

Zie het maken van goede financiële beslissingen ook als voor jezelf zorgen. Je gunt jezelf een gezond lichaam en een gezonde geest. Als je tot in je tenen gelooft dat je het verdient om een prachtig, gezond en sterk lijf te hebben, dan gun je jezelf je sport, je gezonde voeding en je slaap. En als je jezelf een gezonde geest gunt, dan ga je vanzelf zorgen dat je minder drama consumeert, mensen opzoeken die je helpen groeien en beoefen je technieken zoals mediteren of schrijven in je dagboek. En als dat geloof echt goed diep geworteld is, dan ga je niet meer een hele zak chips opeten. Dan ga je niet meer jezelf overspannen werken en dan ga je niet meer meerdere dagen achter elkaar pizza en patat als maaltijd eten.

Kies je droomleven

En zo is het ook met financiële beslissingen. Vanaf nu heb je besloten dat je goed bent met geld. Gun jezelf een buffer voor tegenslagen. Gun jezelf je droomleven met alleen de dingen die je gelukkig maken (en dus zonder de dingen waar je eigenlijk niet zoveel om geeft). Gun jezelf de financiële ruimte om bijvoorbeeld een dag minder te werken of om die droomreis te maken. Gun jezelf de goede beslissingen, de ruimte, de rust. Gun het jezelf dat je trots bent op jezelf. Dat je het fantastisch doet. Je hebt het verdient! En iedereen weet dat je dat hebt verdient, en iedereen gunt het je. Nu jij nog. En de mensen die het je niet gunnen, laat ze een poepie ruiken 😉

Niet gebruiken als excuus…

Er komt een strategie bij kijken. Want dit kan je natuurlijk ook lezen als: ik gun mezelf een nieuwe auto op afbetaling. En ik gun mezelf een vakantie van mijn laatste spaargeld. Daar doe je je toekomstige zelf echter geen plezier mee als je daardoor je vaste lasten niet meer kunt betalen. Of als je daardoor geen buffer meer hebt. Je moet helder voor de geest hebben waar je van droomt, waar je naartoe werkt. En alles wat daar niet bij hoort kan gewoon geskipt worden.

Dus bekijk wat voor jou het belangrijkste is en ga ervoor. En laat de rest lekker zitten. Gun het jezelf!

Liefs Elske

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *