werkt voor mij
Geld,  Minimalisme,  Money mindset

Hoe richt je je financiën in zodat het werkt voor jou?

Ik ben groot van fan je financiën optimaal inzetten VOOR JOU. Ook ben in fan van je LEVEN optimaal inzetten zodat het werkt voor jou. Laten we eens kijken hoe we dat op verschillende manieren kunnen doen.

Werken je spullen voor jou?

Een huis met alleen de spullen die je nodig hebt en die je heel mooi vindt, kost veel minder tijd om netjes en schoon te houden. Je geeft minder geld uit aan prullaria. Bovendien is je huis overzichtelijker. Genoeg voordelen.

Maar minimalisme gaat ook om dingen optimaliseren voor jou. Dus houd de kleding in je kast waar je van gaat stralen. Kleding die een feestje is om aan te trekken. En laat dat het enige zijn in je kledingkast wat er nog hangt. Zodra je de kledingkast opent glunder je van geluk, al dat moois wat je zo goed staat! En verder niks!

Als je graag dutjes doet op de bank na het werk, leg dan gewoon een goed hoofdkussen neer op de bank. Zo een die je normaal alleen op bed legt. En een lekker dekentje erbij. Het is jouw huis en dus jouw plek waar je het inricht zodat jij je leven optimaal kan leven.

Werkt je omgeving voor jou?

Als je iets graag doet maar het kost veel tijd om klaar te zetten en weer terug te zetten ga je het minder snel doen. Dus dingen die je graag doet mogen gewoon klaarstaan voor gebruik. En dingen die je weinig doet die mogen in kastjes weggestopt ook al ziet het er zo mooi uit als dat in het zicht staat. Wil je graag leren gitaar spelen? Verstop het ding niet op zolder maar zet het vlakbij waar je vaak bent. Naast de bank of in het looppad tussen de keuken en de bank bijvoorbeeld.

Een groot doel te behalen? Zorg dat wat je er voor nodig hebt in het zicht ligt zodat je elke keer als je het ziet, precies weet waar je aan moet werken om je doel te halen.

Laat je omgeving voor je werken in plaats van tegenwerken.

En je agenda? Werkt die voor jou?

Zorgen dat het werkt VOOR JOU gaat ook over de tijd in je agenda. Van welke dingen ga je aan? Waar sta je vroeg voor op als je een avondmens bent en waar blijf je langer voor op als ochtendmens? Dat zijn de dingen waar je je agenda mee wilt vullen. En al het andere? Beperk het tot een minimum.

Zorg daarnaast dat de dingen die je MOET doen minder vervelend zijn. Hekel aan schoonmaken? Zet een lekker dansbaar muziekje op. Of neem een schoonmaakster in dienst. Hekel aan sporten? Vind een manier van bewegen die wel bij je past. Als hardlopen niet je ding is, dan ga je toch fietsen? Of tennissen? Of hoelahoepen? Het maakt niet uit. Doe wat bij je past.

En werken je financiën voor jou?

Richt niet alleen je huis en je vrije tijd zo in als bij jou past. Doe dit ook met je financiën.

Je financiën optimaal inzetten voor jou betekent dat je lekker en zonder schuldgevoel geld kan uitgeven aan dingen waar je echt blij van wordt. (Voor mij bijvoorbeeld op reis gaan. En dat kan door vooral echt geen rode cent uit te geven aan alles wat dat niet is. Zo geef ik echt geen cent teveel uit aan m’n auto. Die is er niet voor status, of me koel houden in de zomer. Het enige doel is me van A naar B brengen. Alles meer dan dat, gaat geen cent naar toe.

Dus wordt jij blij van terrasjes met vrienden? Lekker doen! Maar geef dan niet de helft van je geld uit aan nieuwe pumps die je toch nooit draagt. Of een van de andere talloze dingen die advertenties vooral zo rond het einde van het jaar op je afvuren.

Ik geef een fortuin uit aan reizen. Gewoon omdat dat me het meest gelukkig maakt.

Mijn punt is: Geef je geld uit aan de dingen waar je gelukkig van word. De andere kant van de medaille is dus dat je vooral geen geld uitgeeft aan de dingen waar je niet gelukkig van word. Ook al doen de mensen om je heen dit wel. You do You! Schaamteloos, zonder excuses te maken. Leef je leven voor jou. Voor niemand anders! En richt dus je huis, je agenda en je financiën in zodat jij er gelukkig van wordt. Gun het jezelf! Dat doe ik ook!

Hulp bij nodig? Ik geef je met alle liefde een steuntje in de goede richting. Laat een reactie achter of stuur me een DM op instagram!

Tot de volgende keer!

Elske

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *