Money mindset

Lief dagboek

Maart 2021

Gebeten door een geitje!

Deze maand heb ik lammetjes geknuffeld, de eerste groentes gezaaid, brood gebakken en een nieuw dakraam gekregen!

Boeken

Ik heb een aantal boeken gelezen en geluisterd.

De hele maand heb ik gedaan over het boek ‘Leven na leven’ van Kate Adkinson.

Wat als het anders was gelopen? Wat als je een beslissing anders neemt? Dit boek heeft me meegenomen met Ursula, een meisje die in 1910 werd geboren. Elke keer als ze overleed, deed ze het leven over. Elke keer liep het net anders, totdat ze de wereld veranderde. Het boek nam me mee door de geschiedenis van de tweede wereldoorlog vanuit zowel Engels als Duits perspectief. Zo kreeg ik ook nog een geschiedenislesje mee. Ik vond het een mooi boek om te lezen. Hier en daar wat langdradig wel, maar de interessante filosofie maakte dat goed.

Ik heb geluisterd naar ‘Dieren kunnen de pest krijgen, en dan?’ van Esther Ouwehand. Duidelijke uitleg waarom we de veestapel in Nederland drastisch moeten verkleinen. De volgende pandemie zou zomaar eens uit Nederland kunnen komen. Net als de Q koorts en de vogelgriep, welke ook uit Nederland komen.

Ook heb ik het audioboek ‘Rich dad, poor dad’ geluisterd van Robert Kiyosaki.

Over een jongen met een vader die veel diploma’s heeft maar financieel gezien niet vooruit lijkt te komen. De vader van zijn beste vriend heeft geen diploma’s, zet een eigen bedrijf op en wordt erg rijk. Wat kun je er van leren? Als je speelt om niet te verliezen zal je niet winnen. Als je speelt om te winnen zal je af en toe verliezen maar de kans om te winnen is groter.

Leer en wordt financieel intelligent. Zorg dat je je geld stopt in dingen die meer waard worden. Als je meer gaat verdienen, ga dan niet meer uitgeven maar zet het overschot opzij in investeringen. Als je eenmaal meer geld hebt, is het gemakkelijker daar snel meer van te maken. Je hebt meer en vaker de kans om het te verdubbelen als je een startbedrag hebt. Work to learn en niet work to earn. Zorg dat je zoveel mogelijk leert tijdens je werk. Pak elke kans om te leren. Ben je uitgeleerd? Ga naar het volgende beroep. Bij voorkeur iets financieels of als verkoper. Zo leer je communiceren, producten aan de man brengen en omgaan met tegenslag/afwijzing.

Gebruik elke maand 5% van je inkomen om te investeren om je financiële intelligentie te vergroten. Boeken, seminars, cursussen etc. ook geeft hij als tips om gewoon te blijven werken, maar naast je werk je eigen weg te bewandelen. Zet een eigen bedrijf op of werk op andere manieren om passief inkomen te genereren. Begin vandaag nog.

Ik luisterde naar ‘Nooit meer te druk, een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld’ Tony Crabbe. Dit boek geeft handvaten om meer rust te creëren.

Het audioboek ‘A new earth’ van Eckhart Tholle heeft indruk op me gemaakt. Deze moet ik echt lezen om er de volle essentie van mee te krijgen. De schrijver laat zien dat veel van wat we doen en de onvrede in onszelf komt door ons ego. Als je bent in het moment en je ego loslaat, zorgt dat voor ‘zijn’. Innerlijke rust. Wel interessant maar tikkie zweverig voor mijn smaak.

Uitgaven

Deze maand heb ik een klein zolder raam van enkel glas laten vervangen door een veel groter exemplaar van kunststof met dubbel glas. De afwerking ga ik nog aftimmeren (ooit) maar het raam brengt veel betere isolatie en veel meer licht op zolder. Mooi!

Voor
Na

Verder heb ik nog wat uitgaven bij de bouwmarkt gedaan (verf, kwasten, rollers etc.) en ik heb meer kleding gekocht dan ik nodig heb. Alle kleding is tweedehands. Dat maakt het minder erg toch 😉

Tuin

In maart begint de tuin weer tot leven te komen. Zo heb ik de eerste insecten gespot en aan de struiken en bomen komen de eerste groene knoppen.

Ik heb tomaat, bloemkool, broccoli, basilicum en bosaardbei voor gezaaid op de vensterbank en buiten staan de eerste plantjes van peultjes, wintererwt en sugarsnap al trots overeind. Ook de uien krijgen al groene sprieten en de aardappel zit in de grond. De rucola en radijs komen al op. Alles is nog erg pril en de warme en koude dagen volgen elkaar op zoals dat alleen lukt in maart.

In april komt er een stuk meer in de vensterbank en in de tuin. Ik kan niet wachten!

Wat heb jij de afgelopen maand gedaan?

Elske

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *