Vladimir
Money mindset

Lief dagboek

Januari 2021

In de ‘lief dagboek’ series blik ik terug op de afgelopen maand. In januari begon ik mijn blog (simplewithmoney.com). Ook maakte ik een YouTube pagina met dezelfde naam. Helemaal aan het einde van de maand heb ik ook de .nl versie (die je nu leest) aangemaakt.

Zolang ik me kan herinneren, of in ieder geval sinds ik zelf blogs lees, wilde ik een blog beginnen. Ik wist niet zo goed waarover en sowieso zag ik allemaal beren op de weg. Ik weet niet hoe ik een website moet maken. Ik weet niet waar ik over wil schrijven. Ik ben toch niet een goede schrijver, niemand wil lezen wat ik te zeggen heb. Wat als mensen me beoordelen op basis van mijn blog? Dat laatste is wel het meest enge. Om je een idee te geven. Ik heb jaren Facebook gehad en er zelf misschien een handje vol keren iets op gezet (soms een paar vakantiefoto’s) en keek vooral naar anderen. Toen heb ik het maar verwijderd. Andere social media heb ik niet.

Ik ben dus niet gewend om online gezien te worden en dit is allemaal heel eng! Maar ook spannend op een goede manier!

Vladimir

Vladimir is niet onder de indruk.

Afgelopen maand heb ik ‘De edele kunst van not giving a F*ck’ gelezen van Mark Manson. Dit boek komt op het volgende neer: Wees niet bang om te falen, alleen mensen die niets proberen falen niet. Mark, ik ben een blog begonnen! Ben je al trots?

Ook heb ik ‘IV’ van Arjen Lubach gelezen. Fictie over het koningshuis en de geheime veiligheidsdienst. Ik heb er van genoten.

Voor audioboeken luisterde ik ‘Een werkweek van vier uur’ van Timothy Ferris. Dit boek zet alles wat normaal wordt gevonden op zijn op. Het gaf me stof tot nadenken en deed me verder denken dan ik voor mogelijk hield. Aanrader!

Daarna kwam ‘Musk Mania’ van Hans van der Loo. Het gaat over Elon Musk, een ‘wavemaker’ die golven van verandering op gang brengt. Eigenlijk vond ik dat Elon er niet zo best vanaf kwam in het boek. Als wat er staat waar is lijkt het op slaven drijven wat hij doet met zijn werknemers. Hopelijk is dat niet zo want hij zet de boel wel flink op z’n kop, op een goede manier.

Ook luisterde ik een aantal podcasts, van The Minimalists, een paar van Tim Ferriss (door zijn boek een werkweek van vier uren) en een podcast van DuoLingo om mijn Spaans op peil te houden (Ik versta nog niet de helft).

Op financieel gebied heb ik afgelopen maand een ‘nieuwe’ auto gekocht en in een keer voor het hele jaar mijn zorgverzekering betaald. Bij een eenmalige betaling krijg je bij veel zorgverzekeraars korting. Helaas was de gootsteen verstopt en na zelf van alles te proberen zoals een gootsteenontstopper, met vloeibare ontstopper, met een rioolveer, azijn en soda, niets werkte. De rioolservice moest er aan te pas komen. Gelukkig lukte het de loodgieter wel om alles weer goed te krijgen.

In huis heb ik ook van alles aangepakt. Zo heb ik de kozijnen, het plafond en de deur+deurpost van de badkamer geverfd. Ook heb ik de gordijnen op maat gemaakt met een strijkbare lijmstrip. Dat werkt super handig! Nu slepen de gordijnen niet meer over de grond en zijn ze mooi gestreken. Dit duurde wel veel langer dan verwacht maar het resultaat mag er zijn.

Wat heb jij de afgelopen maand gedaan?

XOXO Elske

Ik ben geen financieel adviseur, en dus ook niet jou financieel adviseur. Ik ben geen financiële professional. Dit blog is voor amusementsdoeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *