Geld,  Money mindset

Miljonair worden met deze 17 dagelijkse gewoonten.

Als je niet rijk geboren bent maar toch rijk wilt worden, dan ben je niet de enige. Wie droomt er niet van om miljonair te worden! Thomas C. Corley heeft vijf jaar lang onderzoek gedaan naar selfmade miljonairs. Hij kwam tot de conclusie dat de meeste miljonairs deze zeventien dagelijkse dingen deden. Daar schreef hij dit boek over. Als jij deze dagelijkse dingen doet, kan je misschien ook wel miljonair worden! Laten we zijn lijst bij langs lopen.

1. Elke dag lezen.

88% van de miljonairs die zijn onderzocht lezen minimaal 30 minuten per dag. Dan hebben we het niet over een roman of een roddelblad natuurlijk. Ze lezen vooral informatieve boeken, zelfhulpboeken, biografieën van succesvolle mensen en geschiedenis.

2. Sporten.

We weten allemaal dat sporten gezond is. 76% van de miljonairs sporten minimaal 30 minuten per dag. Het gaat dan vooral om cardiotraining en minder om kracht. Voorbeelden zijn joggen, hardlopen, fietsen of wandelen.   

3. Ga om met andere succesvolle mensen.

Je raakt besmet waar je mee omgaat. Als je omgaat met succesvolle mensen die positief in het leven staan helpt dat je vooruit. Beter nog is om met mensen om te gaan die grote doelen najagen, enthousiast en gepassioneerd werken. Wat vooral erg tegenwerkt is negatieve mensen die je onderuit halen, alleen maar kritiek leveren en niet in je geloven.

4. Vrijwilligerswerk.

Dit is belangrijk om een netwerk op te bouwen van mensen met dezelfde mentaliteit. Ook is het belangrijk om te geven voordat je kan nemen. Mensen die bereid zijn hard te werken en ook vrijwilligerswerk doen, begrijpen dat je niet alleen maar kan consumeren. Je moet er iets voor terug doen.

5. Dream setting.

Meer dan de helft van de miljonairs doet aan dream-setting. Daarbij schrijven ze hun droomleven op, bedenken heel gedetailleerd wat ze moeten doen om de dromen te verwezenlijken. Dan gaan ze doelen stellen om deze dromen waar te maken en daarna de actie ondernemen. Herhaal dit voor elke droom op de dromenlijst.

6. Jaag je eigen dromen na.

En dan vooral niet die van een ander. Rijke mensen volgen hun eigen pad. Als je doet wat anderen doen zal je hetzelfde resultaat krijgen als andere mensen. Jaag je eigen dromen na en je zal je eigen resultaat boeken.

7. Genoeg slapen.

Bijna alle miljonairs slapen ten minste 7 uren per nacht. Tegenwoordig lijkt het cool om maar zo weinig mogelijk te slapen. Daar wordt door sommige mensen over opgeschept. Het is meer en meer duidelijk hoe belangrijk een goede nachtrust en een regelmatig ritme is. Hierdoor ben je overdag scherper en minder moe. Daardoor kun je je beter concentreren.

8. Vroeg opstaan.

Ongeveer de helft van de miljonairs staat ongeveer 3 uren op voordat de werkdag begint. In die drie uren kunnen ze ongestoord werken aan de dingen die belangrijk zijn. Voordat de werkdag begint is er nog geen uitgelopen vergadering of lange file die ervoor zorgt dat je ineens geen tijd meer hebt.

9. Meerdere inkomstenbronnen.

Bijna alle miljonairs hebben drie verschillende inkomstenbronnen en veel zelfs nog meer. Te denken valt aan huurinkomsten, dividend en winst uit beleggingen, inkomsten uit loon of winst uit een eigen bedrijf.

10. Zoek een mentor.

Veel miljonairs hebben een of meerdere mentoren. Deze mentor zorgt er voor dat ze de juiste koers blijven varen en leren wat wel en niet te doen.

11. Help anderen.

En dan vooral anderen die ook succesvol willen worden. Iemand die doelen wil bereiken, optimistisch en gemotiveerd is.

12. Wees positief.

Deze lijkt wel in veel verschillende vormen terug te komen dus deze zal belangrijk zijn. Miljonairs zijn positief ingesteld. Als je een poosje stilstaat bij wat je allemaal denkt, kom je er misschien wel achter dat je vaak negatieve gedachten hebt. Probeer je er van bewust te zijn en positiever in het leven te staan.

13. Bewandel je eigen weg.

Corley benadrukt dat de miljonairs die hij volgde zich losmaakten uit de kudde en hun eigen kudde maakte met gelijkgestemde mensen.

14. Beoefen goede etiquette.

Voorbeelden zijn mensen bedanken, stilstaan bij belangrijke gebeurtenissen zoals verjaardagen, jubilea en bruiloften. Ook valt te denken aan goede tafelmanieren en je netjes kleden tijdens sociale gelegenheden.

15. Besteed tijd aan denken.

Laat je niet afleiden door je telefoon of tv of muziek op de achtergrond. Neem een kwartier tot een half uur per dag, elke dag, om na te denken. Denk na over hoe je meer geld kan verdienen, of je gelukkig bent met je baan, ben ik tevreden met het leven zoals het gaat etc.

16. Zoek feedback.

Feedback helpt je begrijpen of je op het goede pad zit. Het is cruciaal om te groeien. Vraag alleen feedback aan mensen die feedback geven in plaats van kritiek.

17. Geef niet op.

Een van de eigenschappen van veel miljonairs is dat ze niet opgeven. Ze zijn volhardend en als ze falen staan ze op en proberen het gewoon opnieuw.

In dit lijstje staan allemaal dingen die op zichzelf wel te doen zijn maar als je ze bij elkaar optelt is het een flinke lijst! Als ik drie uren voordat mijn werkdag begint wil opstaan bijvoorbeeld, dan kom ik niet meer aan 7 uren slaap. En als ik elke dag wil lezen, dan is er geen tijd meer om vrijwilligerswerk te doen. Ik denk dat we dan ook als conclusie kunnen stellen dat miljonairs hele harde werkers zijn. Ze komen er niet door voor de tv te hangen en halfslachtig werk te leveren. Miljonair worden is keihard werken!

Wat vind jij van dit lijstje? Ben je goed op weg?

Tot de volgende keer!

Elske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *