miljonair
Geld,  Money mindset

Miljonair worden? Laat je geld voor jou werken!

Vandaag trakteer ik je weer op een video! Deze keer kom ik er zelf ook in voor! Dat is ENG joh! Ik las dit bericht op Manners. Vijf beroemdheden die miljonair waren en toch failliet gingen. Voor deze beroemdheden (en voor jou) heb ik deze basistips gemaakt. Veel kijkplezier!

Samenvatting:

Sommige mensen vergaren miljoenen en anderen vergaren ongeveer modaal. De miljonair moet levenslang werken terwijl een Jan Modaal met een beetje goede planning eerder kan stoppen met werken. Hoe zorg je er voor dat je niet alles uitgeeft?

Tip 1

Maak een gewoonte van sparen ongeacht je inkomen. Ook al verdien je heel weinig, houd een deel achteruit. Deze gewoonte zorgt er voor dat je je bewust bent van je geld en niet gewoon doorgaat met uitgeven totdat het op is.

Tip 2

Maak een spaardoel. Met een doel kan je meer gefocust sparen. Je bent je bewuster van wat je uitgeeft (en overhoud). Je doel kan van alles zijn maar mag ook gewoon een bedrag op je spaarrekening zijn waar je je fijn bij voelt.

Tip 3

Laat je geld voor je werken. Hoe meer je geld er voor jou aan het werk is, des te minder hoef jij te werken voor geld. Deze herhaal ik omdat ik graag wil dat je het tussen je oren knoopt. Hoe meer je geld voor je werkt, des te minder hoef jij te werken voor geld.

Bonus tip

Lees zoveel mogelijk boeken over geld, persoonlijke financiën, beleggen en aanverwante onderwerpen. En bonus bonus tip: Doe dat met een abonnement op de bibliotheek. Luisterboeken tellen ook. Gewoon tijdens het wandelen, huishouden of tuinieren de oordopjes in en leren maar!

Ik ben benieuwd wat je van de video vind. Laat je met me weten in een reactie hier, op facebook of instagram?

Tot de volgende keer!

Elske

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *